Google Ads nedir?

Google Adwords nedir?

e-ticaret için google adwords kampanyası oluşturma

Temmuz 2018’den itibaren adı “Google Ads” olarak değiştirilen Google Adwords, çevrimiçi reklamcılığa özel bir platformdur. Amacı, sunduğunuz ürünlere ve/veya hizmetlere sponsor olmanıza ve bunları potansiyel olarak ilgilenen kullanıcıların dikkatine sunmanıza olanak tanımaktır .

Bu hizmetin dayandığı ödeme sistemi “tıklama başına ödeme” sistemidir; bu, yalnızca birisi reklamı tıkladığında reklam için ödeme yapılması anlamına gelir. Kolayca tahmin edebileceğiniz gibi, bütçenizi daha iyi kontrol etmenizi sağlayan ve gerçekleştirdiğiniz kampanyanın gerçek sonuçlarını daha kolay ölçmenizi sağlayan özellikle avantajlı bir sistemden bahsediyoruz. . E-ticaretiniz için veya hizmetlerinizi tanıtan bir web siteniz için Google Ads’den yararlanarak aşağıdaki hedeflere ulaşabililirsiniz:

  • Özel reklamlar oluşturarak daha fazla sayıda müşterinin dikkatini çekmek;
  • Duyarlı metin reklamlarıyla hizmetinizi arayanlar için daha fazla görüntülemeye ulaşmak;
  • Çevrimiçi mağazanızın reklamını yapabilir;
  • Yeniden pazarlama kampanyaları sayesinde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.

Üstelik Google ads yapısı gereği size bütçenizi dilediğiniz gibi kullanım olanağı sunar. 

Google Ads nasıl etkinleştirilir?

Google Ads’ü etkinleştirmek için ihtiyacınız olacak ilk şey bir Google e-posta hesabıdır . Zaten sahipseniz, işin ilk kısmının tamamlandığını düşünebilirsiniz; aksi takdirde mutlaka sıfırdan bir tane oluşturmanız gerekecektir . Bu basit adımı tamamladıktan sonra, kişisel hesabınızı oluşturmaya başlayabileceğiniz ve Google e-postanızla senkronize edebileceğiniz Google Ads sayfasına gitmeniz gerekecektir .

Bunun avantajı , ilk adımlardan itibaren sizden hedeflerinizi tam olarak tanımlamanızı isteyecek olan çok basit bir süreç olmasıdır : Belki daha fazla çağrı almak ister misiniz? Web sitenizde daha fazla satış mı alıyorsunuz? Veya yerel mağazanıza daha fazla ziyaret mi alıyorsunuz? İyi tanımlanmış bir stratejiyle başlamak, e-ticarete yönelik Google Ads kampanyanızın başarısı için temel öneme sahiptir.

Temel kurulumu tamamladıktan sonra ilk Google Ads kampanyanızı başlatmaya hazır olacaksınız . Sadece aşağıdakiler arasından seçim yaparak onu nerede inşa edeceğinize karar vermeniz gerekecek:

  • Arama Ağı Kampanyaları;
  • Görüntüleme Ağı Kampanyaları;
  • Google Alışveriş Kampanyaları.
  • Youtube Kampanyaları

Google Alışveriş, Arama Ağı ve Görüntülü Reklam Ağı arasındaki fark nedir?

Tahmin ettiğimiz gibi, e-ticarete yönelik bir Google Ads kampanyası yürütmek için mutlaka arama ağı, görüntülü reklam ağı ve Google Alışveriş arasında seçim yaparak izlenecek en iyi yolu belirlemeniz gerekecektir .

Arama ağı , tahmin edebileceğiniz gibi, Google motorunda herhangi bir arama yaptığınızda size gösterilen sonuçların toplamından başka bir şey değildir . Bu nedenle, bu rotayı tercih ederseniz, kullanıcılar tarafından girilen arama kelimelerine ve ürünlerinizin gerçek alaka düzeyine göre reklamlarınız sayfanın üst kısmında gösterilir.

Görüntülü reklam ağı bunun yerine çeşitli web sitelerinde bulunan reklam afişlerini tanımlar . Google sayesinde, hedef kitlenizi “hedefleme” olanağına sahipsiniz , dolayısıyla reklamlarınızı kullanıcılara göstermeyi seçebilirsiniz:

  • potansiyel olarak ürünlerinizle ilgileniyor;
  • zaten satın almaya yakınız;
  • cinsiyet, yaş, şehir vb. ile ilgili belirli demografik gereksinimleri karşılayan.

Son olarak, Google Alışveriş’i tercih ederseniz reklamlarınız, e-ticaret ürünlerinizle alakalı aramalar yapmak için Google’ı kullanan kullanıcılara gösterilir . Hiçbir şeyin bu araçların üçünü de kullanarak Google Ads kampanyanızı başlatmanızı , böylece daha geniş bir kitleye ulaşmanızı ve aynı anda daha fazla hedefe ulaşmanızı engellemediğini her zaman unutmayın.

Dönüşüm sağlayan Google Ads kampanyalarını nasıl oluşturursunuz?

E-ticaret için Google Ads reklam örneği

Şu ana kadar size sunduğumuz talimatların tek bir amacı var: E-ticarete yönelik, aslında kullanıcıları müşterilere dönüştürebilecek Google Ads kampanyaları oluşturmanıza yardımcı olmak . Ancak bu çok önemli hedefe ulaşmak için, hedeflerinize uygun kampanyalar oluşturarak stratejik olarak nasıl hareket edeceğinizi bilmelisiniz .

Örneğin, e-ticaretinizi yeni açtıysanız ve yalnızca belirli bir ürünü tanıtarak markanızı tanıtmak istiyorsanız , görüntülü reklam ağı görünürlüğünüzü artırmak ve kullanıcıları çevrimiçi mağazanızı ziyaret etmeye teşvik etmek için mükemmel bir araçtır.

Daha sonra, önceki görüntülü reklam kampanyasına “yakalandıktan” sonra, daha fazla bilgi arayan kullanıcıların yolunu kesmek için arama ağında bir kampanya başlatabilirsiniz  .

Tüm bunlar size, ulaşmayı düşündüğünüz hedefleri tam olarak belirledikten ve e-ticaret için Google Ads’ün kullanımında ustalaşmayı öğrendikten sonra , sizi gerçekten hiçbir şeyin durduramayacağını göstermek içindir.

E-ticaret için Google Ads: nereden başlamalı

Daha önce de sizlere açıkladığımız gibi Google Ads’ü doğru kullanmayı öğrenmenin ilk adımı elbette hesap oluşturmaktır . Bu yapıldıktan sonra, platformu temel düzeyde mi kullanacağınızı yoksa yavaş yavaş sonraki adımlara mı geçeceğinizi seçmekte özgür olacaksınız. O halde tüm süreci birlikte keşfedelim.

Google Reklamları paneli

Google Ads arayüzü, kampanyalarınızı oluşturabileceğiniz, düzenleyebileceğiniz ve yönetebileceğiniz yerdir. Alışveriş reklamlarından YouTube reklamlarına kadar her şeyi Google Ads panelinde bulabilirsiniz.

Güncellemeler sık sık olmasına ve platformun ayarlarını değiştirebilmesine rağmen, Google Ads panelinin sol tarafında, kampanyalarınızı filtreleyip analiz edebileceğiniz iki gezinme sütunu bulunur.

Ancak en önemli kısım, reklam grupları veya anahtar kelimelerle ilgili kısımdır çünkü burası, değişikliklerinizin veya optimizasyonlarınızın çoğunu yapacağınız yerdir. Bunun yerine yukarıdaki grafik, hesabınızda olup biten her şeye ilişkin hızlı bir genel bakış sunar; bu nedenle, sizin ve e-ticaretiniz için en önemli KPI’ları seçtiğinizden emin olun.

Aşağıda nelerin işe yaradığını, nelerin iyileştirilmesi gerektiğini anlamak için gerekli tüm verileri bulacaksınız: Maliyetlerden dönüşümlere kadar tüm reklamlarınızın ayrıntılı bir analizini bulacaksınız.

Google Reklam Düzenleyici

Kampanyalarınızda olup bitenler hakkında daha ayrıntılı bir genel bakışa sahip olmak istiyorsanız “orta” düzeye gitmeniz ve Google Ads Editör’ü yüklemeniz gerekir.

Google Ads Editör, hem Windows hem de Mac için kullanılabilen ücretsiz bir araçtır ve Google Ads panelinde bulunmayan bir dizi özellik sayesinde size çok daha hızlı değişiklik yapma olanağı sağlar.

Google Ads Editör’le şunları yapabilirsiniz:

  • aynı anda birden fazla reklam grubu üzerinde çalışın;
  • yeni kampanyalar oluştururken zaman tasarrufu sağlamak için farklı öğeleri kopyalayıp yapıştırın;
  • Google sihirbazını izlemeden ayarları kendiniz değiştirin;
  • çevrimdışı çalışın ve değişiklikleri yalnızca her şeyin doğru ayarlandığından emin olduğunuzda yayınlayın.

Google Analytics

Google Analytics, sitenizde veya e-ticaretinizde olup bitenler ve Reklam kampanyalarınız sayesinde hangi sonuçların oluşturulduğu hakkında size genel bir bakış sunan, Google tarafından oluşturulan bir izleme aracıdır.

Reklam kampanyaları oluşturmak yeterli değildir: Verileri analiz etmek ve e-ticaretinizin performansını izlemek için Google Analytics gibi bir araca ihtiyacınız vardır.

Düzgün çalışmak için bazı hızlı ve kolay ama çok etkili değişiklikler yapmanız gerekir. Kampanyalarınızdan elde ettiğiniz maliyet ve gelirleri tam olarak kontrol edebilmek için öncelikle Google Analytics’ten gelişmiş e-ticaret takip özelliğini etkinleştirmeniz, ardından Google Ads hesabınıza bağlamanız gerekiyor.

Diğer ayarlara gelince eğer bu araçları yeni kullanmaya başlıyorsanız varsayılan ayarları aktif bırakın. Ne yaptığınızı tam olarak bilmiyorsanız, başlamadan önce bile verilerinizin bozulmasını önlemek için onu olduğu gibi tutun.

Ancak Google Alışveriş konusu ayrı ayrı ele alınmayı hak eden bir tartışmadır.

Google Alışveriş Reklamları

E-ticarete yönelik tüm Google Ads kampanyaları arasında, ürünleriniz hakkında görseller, fiyat ve mağaza adı gibi daha ayrıntılı bilgiler girebilmenizi garanti eden tek kampanya Google Alışveriş kampanyalarıdır . Bu nedenle platformun kullanımınıza sunduğu çok sayıda araç sayesinde kolayca ayarlayabileceğiniz temel verilerden bahsediyoruz .

Veri göndermek için Ürün Feed’i

Fiyat, renk, beden gibi ya da genel olarak sattığınız ürünlere ilişkin veriler, arama yapan kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Bu nedenle Google size bunları “beslemeler” ile , yani aşağıdaki gibi olabilecek belirli koleksiyon dosyalarıyla toplama olanağı sunar :

  • ana;
  • Tamamlayıcı.

İlki, ürünlerinizi Merchant Center’a eklemek ve bunları Reklamlarla tanıtmak için Google’ın ihtiyaç duyduğu tüm ana bilgileri içerirken, ek feed’ler bunun yerine, ana feed’lerdeki ürünlerle ilgili daha ayrıntılı veya güncel bilgilerin yüklenmesi için yararlı olan güncelleme araçlarını temsil eder .

Google Merchant Center

Google Merchant Center

Google Merchant Center ile ürünlerinizle ilgili bilgileri , Alışveriş ağında reklamınızla karşılaşan kullanıcılara göstermek için Google’a yükleme olanağına sahipsiniz .

Tabii ki, bu önemli aracın sunduğu tüm avantajlardan yararlanabilmek için onu mutlaka Google Ads hesabınıza bağlamanız gerektiğini söylemeye gerek yok :

  • potansiyel müşterilerinizin satın alma deneyimlerini iyileştirmek;
  • ürünlerinizin gerçek performansını değerlendirme imkanı;
  • Müşterileriniz için özel promosyonlar oluşturun.

Akıllı Alışveriş ve Standart Alışveriş Kampanyaları

Akıllı Alışveriş Kampanyası mı, Standart Alışveriş Kampanyası mı ? İkilem bu! Çözülmesi gereken iki tür arasındaki farkın bilinmesini gerektiren bir ikilem .

Akıllı Alışveriş ile Google, reklamlarınızı göstermek için teklif vermenin yanı sıra göründükleri yerler ve arama sorguları da dahil olmak üzere, standart Alışveriş reklamlarıyla manuel olarak yaptığınız birçok şeyi otomatikleştirir.

Bu , bu tür bir kampanyanın her durumda işe yaramayacağı gerçeği göz önüne alındığında, henüz yeni başlıyorsanız bunun doğru seçim olabileceği anlamına gelir . Bu nedenle doğrudan standart Alışveriş kampanyasına geçmek daha avantajlı bir çözüm olabilir.

Negatif anahtar kelimeler

Google Alışveriş reklamları, diğer kampanyalarla oluşturulanlardan farklı olarak, yalnızca ürünlerinizin görüntülenmesini otomatik olarak hariç tutan anahtar kelimeleri eklemenize olanak tanır . Örneğin “indirim” veya “promosyon” gibi kelimelerle hatırlanmasını istemiyorsanız bunun olmayacağından emin olabilirsiniz.

Veya antika ürün satışı konusunda uzmanlaştığınızı hayal ederek, reklamlarınızın çağdaş ürünler arayanlar hariç, yalnızca bu tür ürünlerle ilgilenen kullanıcılara görünmesini sağlayabilirsiniz.

Doğru teklif stratejisini seçin

Alışveriş kampanyası oluştururken kullanılabilecek çeşitli teklif verme veya teklif verme stratejileri vardır ancak yeni başlıyorsanız bu bilgileri yalnızca teorik bilgi olarak değerlendirin ve tüm ayarları olduğu gibi bırakın.

Yeni başlayanların çoğu tarafından yapılan bir hata, ilk kampanyalarını teklif stratejisi olarak “tıklamaları en üst düzeye çıkarma” ile oluşturmaktır; ancak ideal olan, gereğinden fazla harcamayı önlemek için manuel bir TBM girmek olacaktır.

Yalnızca reklamlarınızın oluşturduğu dönüşümlere ilişkin ilk verileri aldığınızda, optimize edilmiş Tıklama Başına Maliyet veya tanımlanmış reklam harcaması getirisi gibi farklı otomatik teklif stratejilerini test etmeye başlayabilirsiniz.

Alışveriş kampanyasının yapısı

Bir Alışveriş kampanyasında genellikle tek bir reklam grubu ve tek bir ürün grubu bulunur. Bazı reklamverenler, her ürün için farklı teklifler oluşturmak amacıyla belirli ürün gruplarını ayırmaya karar verebilir.

Ancak bu varsayılan kurulumdaki en büyük sorun, Google’ın ürünlerinizle eşleştirmeye karar verdiği herhangi bir arama sorgusu için tam olarak aynı tutarı ödemenizdir. Size bir örnek verelim: Spor malzemeleri içeren bir e-ticaretiniz varsa ve koşu ayakkabısı satmak istiyorsanız, birisi “koşu ayakkabısı” veya “Asics Gel Quantum 180 koşu ayakkabısı” araması yaptığında reklamınızın yayınlanması için ödeme yapmanızın hiçbir anlamı yoktur. aynı değer.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, ikincisi gibi, ürünün adını ve hatta bazen bazı teknik özellikleri içerir ve daha genel anahtar kelimenin iki katına kadar dönüşüm oranına sahiptir.

Bu, birisi uzun kuyruklu bir anahtar kelimeyi aradıktan sonra reklamınıza yapılan bir tıklamanın sizin için çok daha değerli olduğu ve bu tıklama için çok daha fazla harcama yapmaya gücünüzün yettiği anlamına gelir.

Peki bu konsepti nasıl uygulamaya koyarsınız?

Tüm arama sorgularını hedefleyen tek bir kampanya yerine, farklı bir anahtar kelime kümesini hedefleyen ve farklı bir maksimum TBM’ye sahip yeni kampanyalar oluşturmanız gerekir.

Yukarıdaki örneğe bakarsak, marka adını (“Asics”) ve ürün adlarını (“Gel Quantum”) içeren tüm arama sorgularını hedefleyen bir kampanyamız ve diğer tüm aramaları hedefleyen başka bir kampanyamız olabilir.

Bu stratejiyi işe yaramanın anahtarı kampanya öncelik tanımlarıdır. Bu durumda Google Ads’ün ara ayarları arasında yer alıyoruz çünkü kurulumu çok çabuk olmuyor.

Alışveriş kampanyası için özel etiketler kullanma

Özel etiketleri kullanmak size en çok satan , büyük bir marja sahip olan veya genel olarak iyi bir kâr elde eden ürünlere bütçe ayırma olanağı sağlar .

Kişiselleştirilmiş etiketler ayrıca ürünlerinizin belirli özelliklerini belirtme , örneğin promosyondaki özellikleri vurgulama fırsatı da verir . Bu etiketlerin yalnızca kişisel referans amaçlı olduğunu ve Alışveriş reklamlarında görünmediğini unutmayın .

Teklif ayarlamaları hakkında

Teklif ayarlamaları, kullanıcının özelliklerine ve aramalarına göre TBM’lerinizi artırmak veya azaltmak için yapabileceğiniz değişikliklerdir.

Teklif ayarlamaları, bir şeyi devre dışı bırakmak istediğinizde -%100’den sonsuz bir artışa kadar değişir. Örneğin, mobil cihazlarda maksimum TBM’nizi %45 oranında azaltabilirsiniz. Mobil cihazlardan gelen tıklamaların %45 daha az değerli olduğunu bilseydiniz bunu yapardınız.

Olası teklif ayarlamaları şunlardır:

  • Cihazlar;
  • Reklam planlaması;
  • Konum;
  • Kitle.

Tüm teklif ayarlamalarına genel bir bakış sunan Google’ın yardım dokümanlarında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Kitle hedefleme nasıl çalışır?

Kitleler özel bir teklif ayarlama türüdür. Burada tekliflerinizi farklı kitlelere ait ziyaretçilere göre ayarlayabilirsiniz ve bu bölüme “Arama Ağı Reklamları Yeniden Pazarlama Listeleri” de denilmektedir. Örneğin, sitenize gelen ve ödeme yapmaya başlayan ancak satın alma işlemini tamamlamayan bir ziyaretçi için maksimum TBM’nizi %70 artırabilirsiniz.

Önemli İpucu: Kitlelerinizi kampanyalarınıza hedefleme olarak değil, gözlem olarak eklediğinizden emin olun; çünkü bu, diğer tüm ziyaretçileri kampanyalarınızdan hariç tutacaktır.

Ürün feed’i optimizasyonu

Feed’inizde sağlanan bilgileri optimize etmek, kayda değer sonuçlar elde etmek için başka bir harika stratejidir . Bu, aşağıdakileri girerek yapılabilir:

  • ürün başlıkları;
  • ürün tanımlayıcıları;
  • ürün resimleri.

Özellikle başlıkların dahil edilmesi çok önemlidir: arama sorgusunun eşleşmesinin büyük bir kısmı onlar sayesinde gerçekleşir. Sonuç olarak, başlıklarınıza doğru anahtar kelimeleri dahil etmek , bunları bir dizi arama yoluyla elde etmek ve başlangıçta konumlandırdığınızdan emin olmak önemlidir .

Ürün tanımlayıcıları marka numaraları, gtin veya mpn’dir. Feed’inizi ayarlarken birçok baş ağrısının nedeni bunlardır. Ancak bunları doğru şekilde yapmak, ürünlerinizin sergilendiğinden emin olmak için çok önemlidir. Çünkü başka bir satıcıyla aynı GTIN numarasını kullanıyorsanız Google, ürünlerinizi gösterecek arama sorguları hakkında biraz daha fazla bilgiye sahiptir.

Son olarak ürünlerinize imaj kazandırmak da önemlidir. Bu stratejiden yararlanmak aslında rakiplerinizden öne çıkmanıza olanak tanıyacak ve işletmeniz henüz emekleme aşamasındaysa özellikle yararlı olacaktır .

Yeniden pazarlama reklamları

Yeniden pazarlama reklamları, web sitenizi daha önce ziyaret etmiş kişiler tarafından diğer Google ortak sitelerinde ve portallarında görüntülenen özel bir görüntülü reklam türünü temsil eder. Sonuçta, bir an için düşünmeye çalışın: Belirli bir ürünü aramak için Amazon’a kaç kez göz attınız ve mağazadan ayrıldıktan sonra, ziyaret ettiğiniz diğer sitelerde de benzer ürünlerle ilgili reklamların göründüğünü gördünüz mü? 

Bilin ki bu hiç de tesadüf değil, çünkü insanların belirli bir ürünü ancak 7 ila 14 saatleri arasında birkaç kez görüntüledikten sonra satın alma eğiliminde olduğu tahmin ediliyor : kampanyalar sayesinde yeniden pazarlamaya tam olarak ulaşabileceğiniz bir hedef.

Yeniden pazarlama reklamlarının türleri

İki ana yeniden pazarlama kampanyası türü vardır :

  • statik kampanyalar;
  • dinamik kampanyalar.

Statik yeniden pazarlama kampanyaları aynı reklamı tüm kullanıcılara göstermenize olanak tanırken dinamik yeniden pazarlama kampanyaları, bir ziyaretçinin halihazırda bakmakta olduğu belirli ürünleri gösterecek şekilde tasarlanmıştır  .

Tüm bunlar , e-ticaret sitenize yüklediğiniz ve ziyaretçilerinize ilişkin verileri Google’a göndererek kesinlikle daha kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturmanıza olanak tanıyan izleme kodu sayesindedir : bu durumu size örnekle çok iyi anlatmıştık. Amazon’da sergilenen ürünlerle ilgili emsal.

Etkili bir Yeniden Pazarlama kampanyası nasıl oluşturulur?

Seçtiğiniz kampanyanın türü ne olursa olsun Google, mümkün olan en etkili reklamları oluşturmak için sizden başlıklar, logolar, resimler ve açıklamalar gibi bir dizi bilgiyi birleştirmenizi isteyecektir.

Arama motorunun sunduğu bir rapor aracılığıyla, en etkili kaynakların hangileri olduğunu anlayabilir , aynı zamanda iyi çalışmayan unsurları da optimize edebilirsiniz. Buna ek olarak, kitle segmentlerinden de yararlanabilirsiniz ; yani, satın alma işlemini tamamlama konusunda size en büyük şansı veren, örneğin ürünü zaten sepetine ekleyen kullanıcıları hedefleyebilirsiniz.

Google Arama Ağı Reklamları

Artık e-ticaret için Google Ads’ün nasıl çalıştığına dair genel bir genel bakışa sahip olduğunuza göre, ana reklam türlerini birlikte analiz edelim: arama ağı reklamları .

Google arama ağında bir kampanya oluşturduğunuzda, motor, reklamlarınızı hem görüntülü reklam ağında hem de YouTube gibi ortak sitelerde otomatik olarak yayar. Bu nedenle, eğer henüz yeni başlıyorsanız, reklamlarınızın yayınlanması üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilmek için her iki seçeneği de devre dışı bırakmanız tavsiye edilir.

Bir başka stratejik ipucu da temel ayarları terk etmekten kaçınmaktır çünkü çok yüksek maliyetler ödemek riski vardır . Bu nedenle ideal olan, otomatikleştirilmiş stratejilerin yerine manuel TBM eklemek olacaktır.

Anahtar kelimeler ve eşleme türleri

Doğru anahtar kelimeleri seçmek, kampanyanızın gelecekteki başarısı için temel bir adımdır. Çok genel terimleri tercih ederseniz pek ilgilenmeyen kullanıcıların ilgisini çekme riskiyle karşı karşıya kalırsınız; Öte yandan, çok spesifik anahtar kelimeler seçerek çok az tıklama alırsınız.

Bu nedenle, anahtar kelimelerin stratejik analizini yapmak, böylece sizin için uygun arama sorgularını belirlemek çok önemlidir : yeterince büyük hacimli ancak aynı zamanda satın alma konusunda ilginizi garanti eden arama sorguları . Görevinizi kolaylaştırmak için aşağıdaki beş anahtar kelime eşleme türünü aklınızda tutabilirsiniz :

  • genel yazışmalar;
  • geniş eşleme değiştirildi;
  • ifade eşleştirme;
  • tam eşleşme;
  • ters yazışma.

Kampanyanızın başarılı olmasını istiyorsanız, bu eşleşmelerle nasıl “oynayacağınızı” bilmeniz ve bunları yansıtabilecek anahtar kelimeler seçmeniz önemlidir .

Arama Ağı reklam kampanyası yapısı

Kampanyalarınıza uygun bir yapı kazandırmak , onları daha kolay yönetmenize yardımcı olurken, anahtar kelimelerinizin Kalite Puanını da artırır . Bununla birlikte, e-ticaret alanında evrensel bir strateji yoktur, her şey satışa sunulan ürünlere ve talebin ne kadar yüksek olduğuna bağlıdır .

Üstelik arama ağı reklamınızın oluşturulması size bir seçenek sunar: metin reklam ile duyarlı arama ağı reklamı arasında seçim . Temel fark, iki türün gerektirdiği bilgi miktarında yatmaktadır: ilk durumda çok az, ikinci durumda ise çok daha fazla .

Metin reklamlar birbirleriyle rekabet halinde çalışacak olsa da (günlük raporlar aracılığıyla bunları takip edebileceksiniz), uyarlanabilir reklamlar Google tarafından otomatik olarak oluşturulacak ve bu, girdiğiniz çeşitli başlık ve açıklamalar arasındaki ideal kombinasyonu otomatik olarak belirleyecektir. yaratılış zamanı.

Reklam uzantıları

Uzantılar kampanyalarınızın önemli bir parçasıdır çünkü arama sonuçlarında daha fazla yer kazanmanıza yardımcı olarak reklamınızın tıklanma şansını artırırlar. Arama sonuçlarının ilk iki konumunda görünürseniz genellikle daha fazla görünürler.

Site bağlantıları, açıklama metinleri veya telefon uzantıları gibi reklam uzantıları bir süredir ortalıkta dolaşıyor ve çoğu hesapta bunlardan en az birkaçı etkin durumda. Ancak Google, ek açıklamalı snippet’ler, fiyat veya promosyon uzantıları gibi yeni türleri denemeye devam ediyor. Rakipleriniz bunları kullanmıyorsa daha da öne çıkma avantajına sahip olursunuz.

Bir kampanya oluşturduğunuzda, Google’ın hepsini test edebilmesi ve hangisinin en iyi sonucu verdiğini görebilmesi için birkaç uzantı eklemelisiniz. Örneğin, bir e-ticaret sitesini tanıtmak için ürün derecelendirmelerinden veya incelemelerden yararlanabilirsiniz; çünkü bunlar dikkat çeker ve potansiyel müşterilerin gözünde mağazanızın güvenilirliğini gösterir.

Teklif stratejisi

Teklif verme stratejileri söz konusu olduğunda , gerçek şu ki, hiç kimse diğerinden daha iyi değildir, ancak her şey bireysel durumlara bağlıdır. Örneğin manuel TBM , başlangıç için en iyi çözümü temsil eder ve yalnızca kampanyaya aşina olduktan sonra optimize edilmiş TBM’yi de kullanmaya başlayabilirsiniz .

Dönüşümler artmaya başladığında, e-ticaret Reklam kampanyaları için mükemmel olan hedef EBM veya hedef ROAS gibi otomatik teklif sistemlerini de kullanabileceksiniz .

Dinamik Arama Ağı Reklamları

Dinamik arama ağı reklamlarından yararlanmak, Alışveriş reklamlarınızda kullandığınız ürün feed’inin her zaman aynısını kullanmanıza olanak tanır.

Basit bir ifadeyle, sponsor olacağınız ürünleri seçmeniz ve böylece bazı reklam “şablonları” oluşturmanız yeterli olacaktır; bu da başlığı dinamik içerikle zenginleştirme işini Google’a bırakacaktır . Reklam gruplarınız ne kadar ayrıntılı olursa tanıtımını yaptığınız ürünlere o kadar uygun olacağını her zaman unutmayın.

Bu kampanya türü , belirli bir kampanyanın konusu olmayan ürünler veya kategoriler için çok işe yarar . Bununla birlikte, eşleşmesi zayıf olanları hariç tutarak anahtar kelime raporuna göz atmaya devam etmelisiniz.

Google Ads Komut Dosyası

Google Ads ve Analytics’in sunduğu raporlardan daha eksiksiz raporlar almanız gerekiyorsa Google Ads komut dosyaları yararlı olabilir . Aynı durum, kampanyalarınızı varsayılan olarak mevcut olmayan öğeleri kullanarak optimize etmek istiyorsanız da geçerlidir .

Bu komut dosyaları, arka planda çalışan küçük Javascript kodu parçacıklarıdır. Programcı değilseniz nasıl çalıştıklarını anlamak ve program yapmak oldukça zordur. Neyse ki kopyalayıp yapıştırabileceğiniz ve tercihlerinize göre değiştirebileceğiniz birçok komut dosyası mevcut.

Google Görüntülü Reklamlar

Görüntülü reklamlar, YouTube ve Gmail gibi arama motorunun sahip olduğu bir grup siteyi içeren Google Görüntülü Reklam Ağı’nda görünen metin, resim veya video biçiminde gelir .

Etkili görüntülü reklamlar yayınlamak için, ürünlerinizle pek ilgilenmeyen kullanıcıları hedefledikleri için stratejinizi değiştirmeniz gerekir . Bu, eğer amacınız onları rahatsız etmeden göz atmalarını engellemekse, gerçekten etkili olmanız gerektiği anlamına gelir. Bunu yapmak için aşağıdaki araçları kullanabilirsiniz:

  • yaratıcılık;
  • hedefleme;
  • gmail’deki reklamlar.

Yaratıcı görüntülü reklamlar yapmak son derece önemlidir çünkü bu daha fazla kullanıcının dikkatini çekmenize olanak sağlayacaktır . Bununla birlikte, önemli miktarda mali kaynak gerektiren bir girişim olduğundan , tavsiyemiz, yalnızca göz alıcı ve kişiselleştirilmiş bannerlar oluşturmak için yeterli bütçeniz olduğunda bunu üstlenmenizdir .

Kişiselleştirme, her durumda, hedef kitlenizin hedeflemesini de dikkate almalıdır ; bu sayede, aşağıdakilere göre tanımlanan belirli bir kullanıcı çevresine hitap edebileceksiniz :

  • cinsiyet veya yaş gibi demografik bilgiler;
  • yazılan anahtar kelimeler;
  • ilgi duyulan konular ve konular;
  • konumlandırma, böylece reklamlarınızın görünmesini istediğiniz web sitelerini Google’a belirtme.

Her durumda mükemmel yapılandırılmış bir kampanya oluşturmak için ideal olan, her hedef seçeneği için birden fazla kampanya yapmak olacaktır .

Son olarak mutlaka aşina olacağınız Gmail reklamlarından da yararlanabilirsiniz . Aslında alınan mesajlar listesinin en üstünde yer alan gerçek e-postalar gibi görünürler. Ancak üzerine tıkladığınızda ürünlerinize sponsorluk yapan reklamlar açılır .

E-ticaret için YouTube reklamlarını kullanın

YouTube’a reklam yerleştirmenin avantajı, video arayüzüne mükemmel bir şekilde entegre olarak kullanıcıların, kendilerini ilgilendiren içeriğe konsantre olmadan önce reklamları (çoğunlukla tamamını) izlemeye zorlanmasıdır .

Bu tür reklamlarda yaratıcılığın temel bir değeri temsil ettiğini ve ürünlerinize sponsorluk yapmak için en uygun formatı belirleyebilmeniz gerektiğini söylemeye gerek yok. Bu formatlar şunlar olabilir:

  • Atlanabilir yayın içi reklamlar: Bu reklamlar başka bir videonun öncesinde, sırasında veya sonrasında gösterilir ve 5 saniye sonra atlanabilir;
  • Atlanamayan yayın içi reklamlar: Bu reklamlar atlanıp 15 saniye boyunca oynatılamaz;
  • Video Discovery reklamları: Bunlar, oynatılan bir videonun yanında veya arama sonuçlarında sponsorlu videolar olarak görünen reklamlardır;
  • Bumper reklamlar: Atlanamayan 6 saniye veya daha kısa reklamlar;
  • Yayın dışı reklamlar: Bunlar, video reklamların dışında yayınlanan video reklamlardır;
  • Masthead reklamlar: YouTube ana sayfasını kaplayan reklamlar;
  • Alışveriş Reklamları: Alışveriş feed’ine bağlı video reklamlar.

Elbette en iyi formatı kesin olarak belirleyebilmek için öncelikle bazı testler yapmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. Her durumda tavsiye, videoların büyük çoğunluğunun mobil cihazlardan başlatıldığı göz önüne alındığında, mobil cihazlarda da doğru şekilde görüntülenebilen birini seçmektir .

Hedefleme seçenekleriyle ilgili olarak , YouTube’un size aşağıdakileri de garanti ettiği gerçeğine halel getirmeksizin, bunlar Görüntülü Reklam Ağı’ndakilerle aynıdır:

  • daha ayrıntılı demografik veriler;
  • rakip kanallarda konumlandırma;
  • insanların kişisel olaylarına ilişkin bilgi (transferler, mezuniyetler, düğünler vb.);
  • Kanalınızla etkileşime giren kişileri yeniden hedeflemek.

Teklif stratejisi

YouTube’daki teklif stratejileri, kampanya tarafından kullanılan reklam biçimine bağlıdır ancak bunları üç büyük makro gruba ayırmak mümkündür:

  • hedef EBM ile dönüşüm yaratma şansını en üst düzeye çıkaran dönüşüme dayalı teklif;
  • Her 1000 görüntüleme için bir maliyet ödemeyi içeren BGBM tabanlı teklif verme;
  • Maliyeti her bir görüntülemeyle tetiklenen GBM teklifi.

Dönüşümlere dayalı teklif genellikle en çok takdir edilen tekliftir ancak, kolayca tahmin edebileceğiniz gibi, tamamen kişisel hedeflerinize bağlıdır . Yine de e-ticaret konusuna gelecek olursak, alışverişe yönelik TrueView reklamları da var . Bu, amacı bir videoyu gerçek ürünlere bağlamak olan “yayın içi” reklam ile Alışveriş reklamlarının özel bir birleşimidir .

Kampanya başladıktan sonra ne olacak?

google alışveriş reklamları

İlk kampanyanıza başladığınız anda iş bitmeyecek, sürekli olarak onu izlemeyi ve sonuçları kontrol altında tutmayı taahhüt etmeniz gerekecek . Aslında bunu yaparak, beklenmedik olayları ve/veya genel olarak çalışmayan şeyleri fark edebilecek ve bunları düzeltmek için hemen harekete geçebileceksiniz .

Aslında gerçek şu ki, e-ticarete yönelik Google Ads kampanyanızın işe yaraması için çok çalışmış ve kendinizi elinizden gelenin en iyisini yapmaya adamış olabilirsiniz, ancak kampanyanızı bir kez başlattıktan sonra sürekli olarak izlemezseniz, ciddi şekilde kötüleşeceksiniz. tüm çabalarınızı geçersiz kılma riskiyle karşı karşıyasınız .

Bununla birlikte, tüm bunlar zorlu bir görev gibi görünüyorsa ve ulaşamayacağınız bir şey gibi görünüyorsa, her zaman Google Ads konusunda uzmanlaşmış bir ajansa başvurabilirsiniz ; bu ajans, işi çok daha az külfetli hale getirmenize yardımcı olacaktır.

Google Ads kampanyalarınız için bir ajansla çalışın

Az önce de söylediğimiz gibi, e-ticarete yönelik bir Google Ads kampanyasının takip altında tutulması ciddi bir çaba gerektiriyor . Sonuçta önceden yapmanız gereken işlerin de şakası yok. Peki alanında uzman ve nitelikli personelden yardım istemenin ne zararı olur? Google Ads kampanyaları konusunda uzmanlaşmış
bir ajansla iletişime geçmek, yalnızca taahhüdünüzün sonuçlarını iyileştirmenize değil, aynı zamanda kampanyayı etkili bir şekilde yapılandırmanıza ve gerçekten tatmin edici sonuçları garanti etmenize de yardımcı olacaktır . Peki ne bekliyorsun? Kişiselleştirilmiş danışmanlık için bizimle iletişime geçin ve başarılı bir kampanyanın nasıl tasarlanacağını öğrenin 

Get to know your visitor

From their location, time visited and pages
viewed right down to individual
click paths.
Drill deeper on every potential

Social analytics

From their location, time visited and pages
viewed right down to individual
click paths.
Drill deeper on every potential

Measure activity as it happens

From their location, time visited and pages
viewed right down to individual
click paths.
Drill deeper on every potential

Content analytics

From their location, time visited and pages
viewed right down to individual
click paths.
Drill deeper on every potential